Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

JOULIAS το ανάγνωσμα.




Μας έχουν ζαλίσει με την Αλεξανδράτου. Λες και μας ενδιαφέρει αν και με ποιόν πήγε, τι έκανε και χίλιες δυο ηλιθιότητες. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, τις πορείες που έγιναν και τα πραγματικά προβλήματα ήταν μόνο για να συμπληρώσουν την ώρα.Τον κόσμο που είναι στο Σύνταγμα τώρα κανένα από τα κανάλια δεν τον δείχνει.
Καλά τους τα είπε ο Καρατζαφέρης. Δεν ασπάζομαι την ιδεολογία του, όμως απ` ότι είδα είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ο μόνος που έχει ασχοληθεί στην ανεύρεση λύσης προκειμένου να ξεπεράσουμε την "κρίση" χωρίς να επιβαρυνθεί πολύ ο εργαζόμενος. Τον άκουσα τυχαία πριν μερικές μέρες και μου θύμισε Φλωράκη και Κύρκο την δεκαετία του ’80. Άσχετα με την ιδεολογία που υποστηρίζει, οι λύσεις που πρότεινε είναι και άμεσα υλοποιήσιμες και πολύ πιο ανώδυνες για τους περισσότερους από εμάς. Όμως, παρότι που οι "Άρχοντές" μας πιστεύω πως ή τις είχαν δει ή τις είχαν σκεφτεί, ακολούθησαν τον πιο σκληρό τρόπο για τους "είλωτες", εμάς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Όλους εμάς που θα πληρώσουμε για μια ακόμη φορά τη "νύφη" για να έχουν να φάνε και τα παιδιά τους. Τι, αυτά βοσκοί θα γίνουνε?

2 σχόλια:

  1. Χαρηκα το σχολιασμό σου.
    Κατάλαβες τώρα γιατί τα βάζω με την τέταρτη εξουσία των δημοσιοκάφρων.
    Κατάλαβες γιατί τους πληρώνουν ακριβά αυτούς τους κατασκευαστές συνειδήσεων;
    Πάλεψε, Άρη.
    Πάλεψε γερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά είναι αυτή...γυναίκα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή