Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ για σχόλιο στην ανάρτηση Ο ΑΔΙΚΙΜΕΝΟΣ

Το διάβασα και έχασα το χρόνο μου. Η μόνη αλήθεια που λέει είναι για τη στάση των δημοσιογράφων, οι οποίοι αναφέρουν και τονίζουν μόνο αυτό που θα πουλήσει, ανεξάρτητα την πλευρά.
Όσο για τα υπόλοιπα, είναι ένα παραλήρημα ενός τάχα επαναστάτη. Ποτέ δεν κατάλαβα τους λόγους που κάνουν πολλούς να γίνονται "παραβάτες". Και δεν αναφέρομαι σ` αυτούς που αναγκάζονται να παραβούν το νόμο προκειμένου να ζήσουν (έχουν έστω και μια δικαιολογία για τις πράξεις τους). Αναφέρομαι σε άτομα σαν τον Παλαιοκώστα, που θέλουν να παρουσιαστούν σαν σύγχρονοι "Ρομπέν των Δασών" με τη διαφορά ότι το κάνουν για τον εαυτό τους. Ποιο το κοινό όφελος από την μέχρι τώρα δράση του? Όλα αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για να καλύψει τα ακάλυπτα. Το ότι επέλεξε να ζήσει μ` αυτόν τον τρόπο είναι δικαίωμά του. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να αφαιρεί έστω και το πιο μικρό πράγμα από οποιονδήποτε. Ότι και να είναι αυτός, ότι και να εκπροσωπεί, δεν του δίνει το δικαίωμα να επεμβαίνει και κατά την κρίση του να πράττει. Αν θέλει να αγωνιστεί υπάρχουν άλλοι πιο υγιείς τρόποι να το κάνει.
Όσον αφορά το "λιανοντούφεκο" σε σχέση με τους πολύ καλά οπλισμένους έμμισθους δολοφόνους του κράτους ένα έχω να πω, τα βαριά όπλα που χρησιμοποιεί αυτός τι είναι? Πως αντιμετωπίζονται? Θα ήταν ευχαριστημένος αν τον κυνηγούσανε με αθλητικές φόρμες ή με κουστουμάκι?
Αναφέρει επίσης ότι του έριξαν στο ψαχνό και ότι αυτός δεν το έχει κάνει ποτέ. Ας το πει στον τροχονόμο στη Λαμία, ας δει τα αυτοκίνητα που κατά καιρούς έχει συναντηθεί, ας το πει στον αστυνομικό της ασφάλειας Τρικάλων. Αλλά και πάλι οι δημοσιογράφοι είναι εδώ και προβάλλουν αυτό που θα πουλήσει.
Θα κλείσω αναφέροντας κάτι για τους φίλους του. Όλοι τους είναι του κοινού ποινικού δικαίου, το πιο λογικό είναι να τους ευχαριστήσει. Δεν αναφέρει όμως τίποτα για τους "άλλους" φίλους του, που τον βοηθούν να είναι έξω.
Δε βρήκα την παραμικρή αλήθεια στην επιστολή του, αντιθέτως εκτός από τα ψεύδη του έχει και την προτροπή να συνεχίσουν τον ένοπλο αγώνα αυτοί που τον επέλεξαν.
Θα έπρεπε να υπάρχει και τίτλος στην επιστολή του, " Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ "
Υ.Γ. Για το υστερόγραφό του.
Από λάδωμα γνωρίζει καλύτερα απ` όλους.

7 σχόλια:

  1. Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω.
    Απλά σε παραπέμπω σ' ένα σημερινό άρθρο στην ΠΕΜΠΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
    «Ανωνύμου του Έλληνος» ο τίτλος του...

    Ο Παλαιοκώστας μπορεί να το παίζει Ρομπέν.
    Συμφωνώ.
    Οι άλλοι δεν είναι τόσο χαζοί για να δείξουν ποιοι είναι.

    Μην ξεχνάς όμως πως κι ο Ρομπέν ήταν επίσης επικυρηγμένος, γιατί έκλεβε το βιος του βασιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν λοιπόν γίνω εγώ σήμερα Ρομπέν, κλέψω το «βασιλιά» και μοιράσω τα κλοπιμαία στους φτωχούς, μου υπόσχεσαι ότι όχι μόνο δε θα με κυνηγήσεις, αλλά θα ρθεις να σταθείς δίπλα μου.
    Μην ανησυχείς, δεν πρόκειται να κάνω αυτό το λάθος, γιατί ξέρω πως κανείς δεν πρόκειται να ακολουθήσει.
    Αντίθετα ο κοσμάκης ακολουθεί αυτούς που τον κλέβουνε.
    Ο Παλαιοκώστας ένα μικρό κλεφτρόνι είναι σε σχέση με τους καρχαρίες που κατασπαράζουν τους λαούς. Αυτό προσπάθησα να σου μεταφέρω με το λόγο μου. Δικαίωμά σου από κει και πέρα να κατηγορείς τα κλεφτρόνια και να μη μιλάς για τους καρχαρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους καρχαρίες τους βρίζω εδώ και χρόνια, αλλά όχι και να βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος αρχικλεφταράς να λέει ότι θέλει προκειμένου να πούν οι πολλοί κρίμα το παληκάρι που το κυνηγάνε άδικα.
    Σ` αυτό, το ξαναλέω ότι φταίνε αυτά τα κατακάθια των media.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα τα ξαναπώ,(με άλλο παράδειγμα αυτή την φορά ,μήπως γίνω πιό κατανοητός...).Η παρατήρηση αυτή διατρανώνει τις απόψεις του Μάκη επί του προκειμένου, τουλάχιστον.
    Εξάλλου η επανάληψη είναι η αρχή της μάθησης.
    Ο Νόμος είναι όπως ο ιστός της αράχνης,συλλαμβάνει μόνο τα μικρά έντομα.
    Δεν είναι δικό μου αυτό,του Αρχαίου φιλοσόφου και νομοθέτη Ζάλευκου είναι.
    Ο σείχης Φειζάλ(Κροίσος του μαύρου χρυσού) στην Σαουδική Αραβία, είχε ένα χαρέμι το οποιό απαρτίζονταν από 250 τρυφερά κοριτσάκια(είχε γούστα ο άνθρωπος τι να κάνουμε;)..το μεγαλύτερο από αυτά ήταν 16 χρονών.(Σημειωτέον ότι όλα ήταν "άσπρα,σαν το γάλα,όχι μαυράκια).
    Σ'εκείνες τις χώρες μπορείς να έχεις όσες γυναίκες θέλεις..αρκεί να είναι ενήλικες και μαύρες, σαν τον αράπη τον Φειζάλ.
    Ομως τα τρυφεραδάκια του Φειζάλ ,ούτε ενήλικα ήταν, ούτε μαύρα....
    Οχι ένα, αλλά 250 άσπρα τρυφεραδάκια του γάλακτος.
    Τίθεται το ερώτημα .Τι έκανε ο νόμος γιά τον εκ πεποιθήσεως παιδεραστή?.
    Του έδωσε τις ευλογίες του...
    ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΕΙΖΑΛ !

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν μπορουμε να ξυπνησουμε,τα παραμυθακια που μας λενε συνεχεια ειναι τοσο γλυκα (αν και τα λενε χυμα) που μας βυθιζουν πιο πολυ στον υπνο.παλια ειχαμε την γιαγια που μας κοιμιζε,τωρα εχουμε την τηλωρα,ολες οι εποχες ειναι ιδιες (λασπη και μονο λασπη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν αγαπητή laspi, να ξέρεις ότι κάποιοι περνάνε πολύ καλά,προσωπικά πιστεύω ότι και συ θα ήθελες να περνάς έτσι...αλλά δεν μπορείς γιατί είσαι ..μικρός.
    "Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"
    ...έτσι λέει ένα ρητό...ή παραμυθάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή