Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

"Η Τυχερή μέρα του Κώστα..."

(Ανάρτηση από το τροκτικό)

"Οι Αστυνομικοί αποτελούν το 0,5 % της ελληνικής κοινωνίας που νοιάζονται πραγματικά για το τι συμβαίνει στους δρόμους και καλούνται να δώσουνε λύσεις και τη βοήθεια τους στα προβλήματα της καθημερινότητας , χωρίς να περνούν δίπλα από αυτά και σφυρίζοντας αδιάφορα να τα προσπερνούν , χωρίς καν να τους αγγίζουν . Δεν έχουν βάλει παρωπίδες γιατί απλά δεν φοβούνται να ...
δούν τα προβλήματα και δεν περιμένουν να χτυπήσει το πρόβλημα την πόρτα τους , αλλά αγωνίζονται να μην χτυπήσει και τη δική μας .
Ο Κώστας ένα νέο παιδί 31 χρονών , χρήστης ναρκωτικών ουσιών και κάτοικος οποιασδήποτε φιλόξενης πλατείας της απρόσωπης πρωτεύουσας , σήμερα πρέπει να ένοιωσε υπέροχα και ίσως κάτι μέσα του να άλλαξε όταν τον σταμάτησαν στην οδό Μπουμπουλίνας Αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε όχι όμως για να τον ελέγξουν αλλά για τον βοηθήσουν όπως αποδείχτηκε.
Νέα παιδιά και αυτοί , που σίγουρα τα μάτια τους έχουν δει πολλά ,αφού μίλησαν με τον Κώστα τον γέμισαν ελπίδα και η βοήθειά τους πραγματικά δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς.
Δεν χρειάστηκαν πολλά για νοιώσει καλά αυτό το παιδί , μια σακούλα κρουασάν , λίγες πορτοκαλάδες , ένα πακέτο τσιγάρα και μια κουβέρτα που του αγοράσανε για να σκεπάζεται τα κρύα βράδια ήταν τα δώρα τους.
Η μέχρι εκείνη τη στιγμή άδεια τσάντα του Κώστα γέμισε και ήταν αυτό , που τον έκανε να κλάψει και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που τον είδαν και κατάλαβαν πως και αυτός είναι άνθρωπος και υπάρχει ανάμεσά μας και δεν είναι ένα σκιάχτρο σε μια γωνιά του δρόμου , έκαναν λίγα από αυτά που έπρεπε να είχαν κάνει κάποιοι άλλοι εδώ και καιρό για τον Κώστα και για όλα τα παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από τα ναρκωτικά.
Με αυτά τα λίγα πράγματα κατάλαβα πως όσο υπάρχουν Αστυνομικές Προσωπικότητες σαν αυτές που είδα σήμερα υπάρχει και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και σίγουρα τα παιδιά αυτά δεν πρόκειται να πουν ΄΄ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .΄΄."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Υπάρχουν και αυτοί, που είναι περισσότεροι από τους "άλλους" άσχετα αν φαίνονται ή όχι.

9 σχόλια:

  1. Αυτά τα άρθρα παρουσιάζουν την "Αστυνομική πραγματικότητα", την "Αστυνομική ευαισθησία".
    Οι Αστυνομικοί τυχαίνει να συναντούν τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές τους.
    Τους βοηθούν να τις ξεπεράσουν και να σταθούν πάλι στα πόδια τους.
    Οσοι έχουν αντίθετη άποψη είναι απλά κακοπροαίρετοι και κακόπιστοι.
    Εύγε Αρης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιστατικά σαν αυτό είναι καθημερινά και πάρα πολλά. Τα "τρώει" όμως η αφάνεια γιατί δεν πουλάνε και δεν αφήνει η κομπλεξική προκατάληψη πολλών να το παραδεχτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα απαντήσω στο σχόλιό σου λίγο "παράξενα", προσπαθώντας να είμαι διαχρονικός και προσπαθώντας να προσεγγίσω τον μεγάλο Δάσκαλο που έζησε πριν 2.500 χρόνια και αφιέρωσε όλη την ζωή του στον "Λόγο" του ανθρώπου.
    Ήξερε ο Σωκράτης ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, όπως και δεν άλλαξε...ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΓΡΑΦΕ ΟΎΤΕ ΜΊΑ ΛΈΞΗ...
    Αμφιβολίες διατηρώ όμως αγαπητέ μου για Τον Υιό του Θεού....Τον Ιησού,είναι δυνατόν να μην γνώριζε αυτό που γνώριζε πριν 470 χρόνια ο Σωκράτης?.....
    Η απάντηση μου στην όμορφη και "ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ" τοποθέτησή σου....
    Εχουμε φτύσει αίμα στο πεζοδρόμιο, νομίζω ότι δεν είναι 23 τα χρόνια αυτά, αλλά 2.300, ή 12.300, ή ένα εκατομμύριο χρόνια,δεν έχει σημασία ο χρόνος.
    Η γνώση είναι ανάμνηση και η ψυχή και ο νους είναι αιώνια και αμετάβλητα υποστηρίζει ο Σωκράτης μέσω του Πλάτωνα.
    Πάλι κατεβαίνω σε προσιτό επίπεδο και λέω:
    Δύο ευχαριστώ θα ακούσεις στην ζωή σου, το ένα από σένα...............
    ........το άλλο σκέψου...δεν θα το ακούσεις από την Υπηρεσία πάντως.
    Νομίζω ότι τώρα κατάλαβες γιατί ασχολούμαι με την ανάλυση του Σωκράτη και του Πλάτωνα...
    Θα χαρώ πολύ να δω σχόλιά σου σ'αυτές τις αναρτήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.
    Θα ήθελα πολύ να σχολιάσω τις αναρτήσεις σου με τα λόγια των μεγάλων αντρών της αρχαιότητας. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι γνώσεις μου στα Αρχαία Ελληνικά είναι ανύπαρκτες. Αυτό οφείλεται στο ότι είχα ακολουθήσει τεχνική εκπαίδευση, στην οποία δεν διδάσκονταν και γι` αυτό το λόγο αδυνατώ να καταλάβω τα Αρχαία κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mίλησες με την γλώσσα της αλήθειας, δεν προσποιήθηκες ότι είσαι γνώστης, όπως οι περισσότεροι, οι οποίοι είναι άσχετοι "πάσης πραγματικότητος ", ή "απολωλότα πρόβατα", όπως έλεγε ο συνονόματός μου.
    Το να αναγνωρίζει μία αλήθεια δεν υποβιβάζει το άτομο, αντίθετα το εξυψώνει.
    Επειδή θέλω το κάθε τι που καταθέτω να είναι τεκμηριωμένο στο μέτρο του εφικτού, θα αφήσω να μιλήσει για λίγο ο Μεγάλος Δάσκαλος.
    Κανένας δεν έζησε με τόση ένταση την συναίσθηση της ανεπάρκειας της ανθρώπινης γνώσης.
    Αμφισβητώντας ακόμα και τον χρησμό του Μαντείου των Δελφών, ότι "Ο Σωκράτης είναι ο σοφότατος μεταξύ των ανθρώπων", αντέταξε την άποψη ότι η ανθρώπινη γνώση και γενικότερα η ανθρώπινη ύπαρξη προσκρούει σε αμετακίνητα όρια.
    Ο άνθρωπος είναι για τον Σωκράτη μία ύπαρξη η οποία ζει μέσα στον συγκεχυμένο κόσμο της ανεπαρκούς γνώσης και της κακίας.
    Διατύπωσε λοιπόν το μνημειώδες "ΕΝ ΟΙΔΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ" .
    "Ενα γνωρίζω με απόλυτη σιγουριά, ότι τίποτα δεν γνωρίζω όσο πρέπει"!
    Για την ακούσια, έστω, προσέγγισή σου στην Μεγάλη αυτή Μορφή, εγώ ο "Ιησούς Του Ναζή", σου υποβάλλω τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πατρίδα νομίζω οτί πρέπει επειγόντος να πας να κάνεις μερικά μαθήματα στον κ. Χουντοχοίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απουσίαζα δυο μέρες και μόλις τώρα είδα τη νέα ανάρτησή σου.
    Όταν πριν τρία χρόνια κυκλοφόρησα ένα βιβλίο μου με τίτλο «Η φίλη μου η Μπάτση» δέχτηκα τα πυρά «αριστερών» φίλων μου, που δέχονται και ασπάζονται το δόγμα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».
    Δεν ανήκω σ' αυτούς τους δήθεν αριστερούς και μπορώ να δω την ανθρωπιά και το καθήκον σ' όλη της τη μεγαλοπρέπεια να κυκλοφορεί σε κάθε εργασιακό χώρο.
    Συγχαρητήρια στους νέους αυτούς.
    Τα υπόλοιπα τα έγραψε ο Ιησούς του Ναζή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πατριωτάκι ετοιμάζεται συνάντηση κορυφής, κανόνισε για ολιγόωρη άδεια(χωρίς διανυκτέρευση), από την "Γκεστάπο".
    Η συνάντηση θα λάβει χώρα προσεχώς στο μέγαρο του ΙΒΙΖΑ71.
    θα παρίσταται ο σύγχρονος και γνήσιος συνεχιστής της διδασκαλίας του Σωκράτη ΜΙΧΟΣ Μάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Yστερόγραφο, προς τον κώστα.
    Σ'ευχαριστώ που με κατάλαβες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή