Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Το κείμενο της Αυτόπτη Μάρτυρος.

Απάντηση

9 σχόλια:

  1. Του Άρη Μεσολογγίτη

    Θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια όσον αφορά το κείμενο της Αυτόπτη Μάρτυρος.

    Κατ` αρχήν και για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις, η απώλεια ενός ανθρώπου είναι ότι χειρότερο, ειδικά όταν αυτός ο άνθρωπος είναι ένα παιδί. Βέβαια η επιμέλεια και ανατροφή ενός παιδιού είναι αποκλειστική ευθύνη των γονιών του και ποιες αρχές θα του δώσουν. (έχω και εγώ παιδιά και γνωρίζω κάποια πράγματα).

    Η αυτόπτης μάρτυρας έγραψε ένα κείμενο στο οποίο μας αναφέρει τα πιστεύω της. Κάνει μια μικρή αναφορά στο συμβάν και από εκεί και πέρα θέλει να μας πείσει ότι κάποιοι κάτοικοι μιας περιοχής είναι τα μεγάλα θύματα του κράτους. Βέβαια πέφτει σε αντιφάσεις με τα ίδια της τα λόγια.

    -Έλληνες μπάτσους να προκαλούν μια μάχη προσβάλλοντας ανθρώπους. Είναι πολύ συνηθισμένο ότι η αστυνομία βρίζει τους ανθρώπους, αλλά αυτό ήταν πάρα πολύ.- Λίγο πιο κάτω όμως αναφέρει - Προφανώς κάποιος είχε ρίξει ένα πλαστικό μπουκάλι στο αυτοκίνητο της αστυνομίας και ίσως τους φώναξε κάτι καθώς περνούσαν και οι αστυνομικοί απάντησαν με τη ρίψη της χειροβομβίδας από το περιπολικό. Αυτά δεν είναι τόσο ασυνήθιστα εδώ. Είναι φυσιολογικό κάποιος να φωνάξει, όλοι στην Ελλάδα φωνάζουν ο ένας στον άλλο. Δηλαδή όταν κάτι γίνετε από τους κάτοικους της γειτονιάς της και μόνο από αυτούς είναι σωστό. - Σε άλλο σημείο αναφέρει - Συνήθως ήταν επεισόδια μεταξύ των ανθρώπων και της αστυνομίας, μάχες ή αντιπαραθέσεις, ύβρεις, συνθήματα. , οι αστυνομικοί δηλαδή δεν είναι άνθρωποι κατά τη γνώμη της. Σε άλλο σημείο λέει - Φυσικά, στα δέκα χρόνια που έχω ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα, έχω παρατηρήσει κάθε χρόνο τη σταδιακή αύξηση της παρουσίας της αστυνομίας, την εντατικοποίηση της καταστολής. Οι αστυνομικοί άρχισαν να εμφανίζονται σε κάθε γωνιά της γειτονιάς, σε ομάδες, και επίσης ήταν πάνοπλοι. Η αίσθηση του να παρατηρείς πάνοπλους αστυνομικούς σε πλήρη εξάρτηση να μεταφέρουν πιστόλια, όπλα, γκλομπς, ασπίδες, δακρυγόνα αέρια, και πολυβόλα- γινόταν όλο και πιο έντονη – και θέλει να μας πει ότι για τη γειτονιά της είναι υπερβολικό να εμφανίζονται αστυνομικοί, ίσως γιατί ζει στην τέλεια γειτονιά η ίσως γιατί δεν υπάρχουν κάποιοι άλλοι κάτοικοι που να θέλουν την παρουσία της αστυνομίας. Στο τέλος αναφέρει - Ανησυχώ για το πώς θα αισθάνομαι προς το δικηγόρο που τον υπερασπίζεται, γιατί υπερασπίζεται ένα πολύ κακό άτομο. – σε αντίθεση με την γειτονιά της που όλοι είναι στην κατηγορία αγγέλων και πάνω. Μα στο τέλος βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και λέει - Και φοβάμαι πάρα πολύ ότι αν δεν καταδικαστεί αυτός ο μπάτσος, ίσως η αντίδρασή μου θα με ρίξει στην φυλακή.

    Με τα λεγόμενά της καταλαβαίνω πως η θέση της είναι στη φυλακή αλλά ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο της.

    Ένα μόνο πράγμα ξέρω, τα άρρωστα άτομα σαν την αυτόπτη μάρτυρα, είναι αυτά που φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο του 15χρονου και μόνο αυτά. Όσο και να θέλουν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους είναι οι μόνοι που ευθύνονται και οι μόνοι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Με λίγα λόγια είναι οι εμπνευστές και οι τροφοδότες της άρρωστης αυτής κατάστασης. Δε θέλω να καταχραστώ την φιλοξενία της σελίδας και θα σταματήσω εδώ. Είναι πολλά αυτά που θέλω και πρέπει να πω, αλλά κάποια άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο αυτό το έστειλα στον αξιοσέβαστο Μάκη Μίχο ο οποίος το ανάρτησε στη σελίδα του και τον ευχαριστώ πάρα πολύ γι` αυτό.
    Υπόσχομαι να τον συναντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συνδράμω την προσπάθειά σου ως προστάτη του πολίτη, όπως σας βάφτισε πρόσφατα ο νέος υπουργός.
    Εύχομαι το ιστολόγιό σου να μας βοηθήσει όλους και να χτυπήσουμε αυτούς που εκμεταλλεύονται την πάλη οργάνου-πολίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ` ευχαριστώ πολύ Μάκη και με ευχαριστεί που διαβάζω το σχόλιό σου.
    Όσον αφορά την πάλη οργάνου-πολίτη ένα είναι σίγουρο. Κάποιοι την εκμεταλλεύονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι την δημιουργούν και μετά την εκμεταλλεύονται! Δεν έχει να χωρίσει κανένας από κανέναν κάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που εξοργίζει πολλούς αυτή η κατάσταση. Αυτοί οι κάποιοι είναι που μας έχουν αποπροσανατολίσει και μας παρουσιάζουν μια κατάσταση με δυο αντιμέτωπα στρατόπεδα. Αυτοί οι κάποιοι είναι που τρομοκρατούν με τον τρόπο τους και τα μέσα που διαθέτουν και σταμπάρουν μια πολυάριθμη ομάδα εργαζομένων. Αλλά εκεί πιστεύω ότι βρίσκεται το λεπτό σημείο. Ο αριθμός. Αν πάρεις μια πόλη με 65.000-70.000 κάτοικους θα καταλάβεις τι λέω. Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι όλοι καλοί. Βέβαια η ομάδα εργαζομένων σε σχέση με την πόλη έχει τεράστιες διαφορές. Στην ομάδα θα πρέπει όλοι να κάνουν το ίδιο και εκεί είναι το πρόβλημα, γιατί δεν το κάνουν. Αυτά είναι τα ξένα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν. Ναι, είναι απαραίτητο να απομακρυνθούν και να εξαφανιστούν. Δεν είναι όμως δίκαιο όλοι οι υπόλοιποι να μπαίνουν στην ίδια μοίρα με τα ξένα στοιχεία. Γιατί αυτά τα ξένα στοιχεία είναι παρείσακτα και ανεπιθύμητα στην ομάδα και το βασικότερο απομονωμένα. Όσο και αν ακούγετε περίεργο είναι απομονωμένα. Αλλά εγώ φοβάμαι κάτι άλλο που ίσως να είναι χειρότερο από τη σημερινή κατάσταση. Φοβάμαι την έκρηξη αγανάκτησης από την υπόλοιπη ομάδα. Είναι η καθημερινή πίεση που αντιμετωπίζει στο χώρο της, η άδικη κατακραυγή και όλη αυτή η δύσκολη οικονομική κατάσταση που ζούμε τον τελευταίο καιρό και δημιουργεί τεράστια πίεση σ` όλους μας. Όλα αυτά είναι ο χειρότερος σύμβουλος και θέλω να πιστεύω πως μπόρα είναι, θα περάσει.
    Κλείνοντας θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που μου αφιέρωσες πράγμα το οποίο με τιμά ιδιαιτέρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Μεσολογγίτη γεία και χαρά και καλωσήλθες στά blogs,ο δρόμος είναι δύσκολος εδώ,δεν υπάρχει συμμετοχή,όσον αφορά τα προβλήματα του κόσμου καλύτερα να θέσεις κάποιο πρόβλημα ή θέμα γιά να το σχολιάσουμε....αλλιώς από πού να αρχίσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Spirus A, θα με ευχαριστούσε να ανοίξεις εσύ κάποιο θέμα.
    Αν και στην προηγούμενη ανάρτηση από το σχόλιό σου, έχω κάνει κάποια αναφορά σε κάποιο θέμα, που εσύ πιστεύω πως έχεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει δίκιο ο Άρης.
    Έβαλε θέμα και μάλιστα πολύ δύσκολο.
    Όμως, Άρη μου, δώσε μας τη δυνατότητα να σου στέλνουμε κείμενα ολοκληρωμένα.
    Η δημοσίεσή τους είναι αποκλειστικό δικαίωμά σου...
    Καιρός ν' ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου από ένα πρόσωπο που δείχνει να σκέφτεται.
    Εγώ είμαι έτοιμος να ξεκινήσω το Μύθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάκη θα περιμένω το κείμενό σου. Η δημοσίευση θα γίνει γιατί δεν υπάρχει νόημα διαλόγου με λογοκρισία. Έχω μάθει να σέβομαι τη γνώμη του άλλου, άσχετα αν συμφωνώ ή όχι. Γιατί στο κάτω-κάτω, τι διάλογος θα ήταν αν άκουγα μόνο αυτά που θέλω ν` ακούσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε φοβόμουν λογοκρισία από σένα.
    Απλά δεν ξέρω το e-mail σου για να στείλω το κείμενό μου.
    Καταχώρισέ το κάπου, ώστε να το βρίσκουν και οι αρχάριοι της τεχνολογίας.
    Και κάτι άλλο ακόμη.
    Καλό είναι να υπάρχει ένα κείμενο και τα σχόλια να το ακολουθούν, όπως έγραψε κι ο «παλιομαθητής» μου ο Spirus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή