Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Στην προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκα σε κάποια προβλήματα που δημιουργούν οι μετανάστες σε άλλους εργαζόμενους. Ήρθε τώρα η ώρα να αναφέρουμε και τα προβλήματα που δημιουργούνται στην κοινωνία, τα οποία είναι πολλά και επικίνδυνα.

Κατ` αρχήν συγκεντρώνονται όλοι σ` ένα μέρος. Το μέρος διαμονής τους συνήθως είναι παλιά και εγκαταλελειμμένα κτήρια ή αυτοσχέδια καταλύματα. Αποτέλεσμα, η ανικανότητα ύπαρξης στοιχειώδους υγιεινής, με όλους τους φόβους εξάπλωσης μολυσματικής ασθένειας τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους περίοικους. Τα επαγγέλματα με τα οποία απασχολούνται είναι κυρίως μικροπωλητές, (παραεμπόριο όλων των ειδών, από ψιλικά έως cd και dvd), πορνεία, προστασία και το χειρότερο, το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών. Το ακόμη πιο σύγχρονο επάγγελμα είναι διακινητές λαθρομεταναστών και απαγωγείς ομοεθνών τους. Φυσικά αυτό δεν είναι προνόμιο των μεταναστών μόνο, αλλά δυστυχώς για ένα πολύ μεγάλο μέρος απ` αυτούς είναι το κύριο επάγγελμά τους. Άλλο πρόβλημα είναι η θρησκευτικές διαφορές που έχουν με άλλες φυλές μεταναστών, πράγμα το οποίο δημιουργεί εντάσεις και τσακωμούς μεταξύ τους. Ένα σημαντικό πάλι πρόβλημα είναι η ανεργία που εκτοξεύεται στα ύψη και που τους επηρεάζει όλους. Ανεργία σημαίνει έλλειψη χρημάτων και κατ` επέκταση γκρίνια, η οποία ποτέ δε βγάζει σε καλό.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι -κατά την άποψή μου πάντα- πως η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας τόσου μεγάλου αριθμού μεταναστών. Αυτό πρέπει κάποιοι να το καταλάβουν επιτέλους γιατί οδηγούμαστε σε χειρότερες καταστάσεις που δε θα είναι αρεστές σε κανέναν.

4 σχόλια:

  1. Οι δούλοι φταίνε για τη δυστυχία μας.
    Για την ευτυχία μας παλεύουν οι άρχοντές μας και η ντόπια μαφία.
    Γηράσκω αεί διδασκόμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hθελες να τα ακούσεις...τα άκουσες..ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδιαμφισβήτητα οι μόνοι υπεύθυνοι είναι οι άρχοντες. Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση, να παραβλέψουμε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο "σημείο μηδέν" το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
    Στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής.

    Ως αιτίες για την κατάσταση αυτή βουλευτές, φορείς και κάτοικοι υπέδειξαν την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την άμεση ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών, με ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και συντονισμό.

    «Είμαστε στο σημείο μηδέν» δήλωσε ο νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, ενώ για «απίστευτα παιχνίδια real estate» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιοχή του Μεταξουργείου, όπου «συγκρότημα κατοικιών έφθασε να πωλείται προς 4.500 ευρώ το τ.μ.».

    Σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη μόνο οι μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζονται σε 200.000.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση λοιμωδών νόσων, κυρίως ηπατίτιδας. Ήταν δε, δεικτικός και στο θέμα των οίκων ανοχής. «Το νέο μοντέλο είναι τα λεγόμενα στούντιο, για τα οποία, όμως, δικαίωμα ελέγχου δεν έχει ούτε η αστυνομία, ούτε ο δήμος Αθηναίων. Λειτουργούν δε, με ταμειακές μηχανές μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών», είπε.

    Ο κ. Κακλαμάνης εξήγγειλε, επίσης, την δημιουργία της πρώτης πλατείας μετά από 150 χρόνια στο κέντρο, σε έκταση 1,3 στρεμμάτων πίσω από το Εθνικό Θέατρο.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κωνσταντίνο Καρτάλη, ο οποίος επικαλέστηκε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2008, η Αθήνα μαζί με το Αμβούργο και τη Μπρατισλάβα, είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις, στις οποίες αναπτύσσονται με ανησυχητικό ρυθμό περιοχές-γκέτο με σημαντικά ποσοστά ανεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή