Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Καθημερινά έρχονται απ` όλες τις ανατολικές κυρίως χώρες, μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή. Εκεί αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα. Και λέω μεγάλο πρόβλημα, γιατί είναι. Όσο και αν θέλουμε να το προσπεράσουμε, να το αγνοήσουμε, να το παραβλέψουμε, να το υποβαθμίσουμε, δεν γίνετε. Είναι φοβερό αυτό που γίνετε. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση σε όλο της το μεγαλείο. Κάποιοι πονηροί, πλουτίζουν με την αγωνία κάποιων άλλων που ψάχνουν να βρουν ένα μέρος στον κόσμο, στο οποίο να νιώσουν αυτό που είναι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Και όμως, οι πονηροί τους παίρνουν χρήματα που ένας θεός ξέρει που τα βρίσκουν και τους φέρνουν κακήν-κακός. Πολλά τα ατυχήματα που συμβαίνουν, πολλές οι ζωές που χάνονται. Αυτοί όμως στην απελπισία τους για κάτι καλύτερο, το προσπαθούν και το καταφέρνουν.
Εδώ αρχίζουν και τα προβλήματα τα δικά μας. Από την αρχαιότητα οι Έλληνες ήταν φιλόξενοι. Δε θ` αλλάξουν τώρα. Όπως μπορεί ο κάθε ένας βοηθάει, αυτό είναι γεγονός. Ο αριθμός των μεταναστών όμως είναι τεράστιος για μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα. Δεν αντέχει αυτό τον αριθμό, που όλο αυξάνετε και δεν λέει να σταματήσει. Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση που μας δημιούργησαν, είναι λογικό να υπάρξει αγανάκτηση. Αγανάκτηση η οποία τελικά θα στραφεί εναντίων αυτών των ανθρώπων. Δυστυχώς, αλλά έτσι είναι. Όταν οι θέσεις εργασίας λιγοστεύουν, όταν η ακρίβεια έχει τη γιορτή της, έρχεται η γκρίνια. Από τη γκρίνια θα αρχίσουν και θα ξεσπάσουν επάνω σ` αυτούς τους ανθρώπους. Θα μας κάνουν ρατσιστές γιατί θα πρέπει να επιβιώσουμε και εμείς. Ο νόμος της ζούγκλας, ο θάνατός σου η ζωή μου.
Θα πρέπει να γίνει κάτι γιατί η κατάσταση αρχίζει και ξεφεύγει. Με τόσους άνεργους, είτε αλλοδαπούς είτε ημεδαπούς θα αυξηθεί η εγκληματικότητα. Είδη έχει αρχίσει το φαινόμενο και υπάρχουν περιπτώσεις που οι λόγοι είναι βιοποριστικοί, αλλά σ` άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καν λόγοι και αυτό είναι ότι χειρότερο.
Το κακό όμως είναι, ότι πάρα πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που στερούνται εγγράφων, απολαμβάνουν προνόμια τα οποία δεν απολαμβάνουν οι νόμιμοι.
Ένα είναι το σίγουρο. Η Ελλαδίτσα μας δεν αντέχει τόσους μετανάστες.

2 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ρατσιστής και δεν θέλω να με κάνουν.
    Θα αναφέρω ένα σύνθημα που είδα γραμμένο σ` ένα τοίχο :
    Όλοι έχουν δικαίωμα στη δουλειά, ακόμη και οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφητικά έγραψα για το Κράτος και τη Βία.
    Ο μύθος κολλάει και στο θέμα που έβαλες.

    1. Δεν είναι λαθρομετανάστες όλοι αυτοί που εισβάλλουν στην πατρίδα μας. Έρχονται με την ανοχή ή και την καθοδήγηση του Κράτους. Απλά η νόμιμη μετανάστευση θα τους έδινε όλα εκείνα τα προνόμια που έχουν οι εργαζόμενοι. Αυτοί οι φουκαράδες βολέψανε καλά την άρχουσα τάξη της χώρας, που έβρισκε φτηνά εργατικά χέρια(θυμήσου την κάθοδο των Αλβανών στη δεκαετία του '90 και ποιο ήταν το μεροκάματό τους).
    2. Τις δουλειές που ανέλαβαν οι Αλβανοί δεν τις καταδεχόταν η ντόπια εργατική τάξη, που μάλιστα εκμεταλλεύτηκε κι αυτή τα φτηνά εργατικά χέρια των αλλοδαπών.
    3. Οι Αλβανοί στη συνέχεια πρόκοψαν, έγιναν τεχνίτες σε τέχνες που περιφρονούσαν όλοι οι δικοί μας.
    4. Ύστερα άρχισε η εισβολή Βαλκανικών φύλων κι αργότερα περάσαμε στην εισβολή Ασιατών. Μην ξεχνάς ότι οι δεύτεροι ήταν κυνηγημένοι από τη χώρα τους από Ευρωπαϊκά κι αμερικάνικα στρατεύματα. Και οι Έλληνες ήταν παρόντες στο έγκλημα που διέπρατταν οι άθλιοι του καπιταλισμού.
    5. Μιας και με θεωρείς δάσκαλο, έχω να σου πω ότι ποτέ δεν υπήρξαμε φιλόξενοι. Ούτε στην αρχαιότητα, όταν ήταν θεσμοθρτημένη η δουλεία. Στον χρυσό αιώνα του Περικλή, από τις 330.000 πληθυσμό της Αθήνας μόνο 33.000 ήταν ελεύθεροι. Οι υπόλοιποι ήταν δούλοι...
    6. Το ίδιο επαναλαμβάνεται και στις μέρες μας, με την ανοχή του Κράτους και τη δύναμη της Βίας.
    7. Ο αλλοδαπός θεωρείται ζώο και υφίσταται τη βία του δίποδου ανθρωποειδούς.
    8. Αν κάποιοι διαφωνούν με τη χρήση βίας πάνω στους λαθρομετανάστες, θεωρούνται απλά «φιλόζωοι».
    9. Ο ρατσισμός έχει εδραιωθεί στη χώρα μας. Χαίρομαι με τη δήλωσή σου πως δεν θέλεις να σε κάνουν ρατσιστή. Γίνε πεισματάρης σ' αυτή σου τη θέση κι απότρεψε την εύκολη βία των συμπατριωτών μας.
    10. Αυτά θα σου έλεγε ο Χριστός αν ζούσε στις μέρες μας.

    Πρόχειρο είναι το σχόλιό μου.
    Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το θέμα που έβαλες.
    Θα επανέλθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή