Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Ισοκράτης ( 436 π.Χ. - 338 π. Χ. )

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΕΣ

Η κατάσταση με τους αγρότες έχει ξεφύγει τελείως. Δε μας φτάνουν όλα τ` άλλα, έχουμε και το κλείσιμο των δρόμων. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θα τους βρεις στα ‘’μπλόκα’’. Όλο το χρόνο με τις καλλιέργειες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Τη συγκεκριμένη όμως εποχή και αφού έχουν σπείρει, κάνουν την εμφάνισή τους στο δρόμο και αρχίζουν πλέον να απαιτούν. Να κάνεις αγώνες για να διεκδικήσεις κάτι είναι θεμιτό και απαραίτητο. Το να βασανίζεις όμως όλες τις υπόλοιπες τάξεις εργαζομένων είναι απαράδεκτο. Όταν οι ιδιοκτήτες φορτηγών απεργούσαν, οι αγρότες έπεσαν να τους φάνε γιατί τα προϊόντα τους κινδύνευαν να καταστραφούν. Τώρα όμως θεωρούν φυσικό το κλείσιμο του δρόμου προκειμένου να πιέσουν και να πετύχουν το σκοπό τους. Στο κάτω-κάτω ας κάνουν ότι κάνουν και οι υπόλοιπες τάξεις εργαζομένων, απεργία. Κάποιοι έχυσαν αίμα προκειμένου να αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα. Ας κάνουν και οι αγρότες το ίδιο. Αν θέλουν να πιέσουν καταστάσεις χωρίς να γίνουν αντιπαθείς στους υπόλοιπους εργαζόμενους, να απεργήσουν. Ας μην πάνε στα χωράφια τους να τα καλλιεργήσουν, να μη φυτέψουν για μια σεζόν –αυτή την εποχή είναι τα λεγόμενα σκληρά- και τότε να δούμε αν θα δικαιωθούν απ` όλους. Θα υποστηριχτούν από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, όπως και το ότι με τη μορφή αγώνα που διάλεξαν μόνο αντιπαθείς καταφέρνουν να γίνουν, γιατί ενώ έχουν δίκιο, με τον τρόπο τους το χάνουν.

5 σχόλια:

  1. Και τι να κάνουμι στου καφενείου ρε φιλαράκι.
    Βγαιν ολ μέρα μι πρέφα και Θανάσ;
    Iνο στου μλοκου εχ χαβαλε..κόσμους πάει κόσμους ερχιτι τηλιουράσεις,βίντια σπάει η ρουτίνα.
    Ασι του βράδ,εκεί να δείς γούστα....ου μπαρμπα-γιάννς(Johny Walker) διν και παιρν καιτα λουκάνκα τώρα μι του κρύου.
    Του καλύτιρου όμως είνι μιτά...μαζηβομάστι ζ παράγκις και έχ μουρφωτικό πρόγραμμα στού filmnet....παίρνουμι και τς κυράδις το απόεμα γιά να ξισκάσουν κι'αυτές λιγουλάκι...

    Μη μου πείς ότι δεν ήμασταν εκεί....

    Jesus Of Nazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tαχυδρόμος???????....γράμμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. “Χλευασμός” των αγροτών από Βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό


    Ο “χλευασμός” των αγροτών που βρίσκονται στο μπλόκο του Προμαχώνα ήταν διάχυτος σε ρεπορτάζ που μετέδωσε Βουλγαρικός τηλεοπτικός σταθμός. Στο νυχτερινό ρεπορτάζ, η δημοσιογράφος βρίσκεται ανάμεσα στους αγρότες, οι οποίοι εμφανίζονται να καταναλώνουν αλκοόλ και να τρώνε, ενώ οι φράσεις της ρεπόρτερ που ξεχωρίζουν είναι “ούζο” και “κεμπάπ”. Τα συμπεράσματα για την εικόνα που δημιουργήθηκε είναι αυτονόητα…

    Από troktiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεμισαν οι δρομοι λασπη και μονο λασπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η λάσπη είναι βαθιά.Δεν θα γλιτώσει κανένας.Οι αγρότες το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται κάθε μέρα κομμάτια από τα κρασοτσίπουρα.Μας τα έχουν κάνει τσουρέκια,αλλά σε λίγα χρόνια θα τους βλέπουμε μόνο από φώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή